Tuinontwerp

Hoe ziet uw droomtuin eruit? Romantisch met veel groen of juist modern en strak? Met specifieke of wilde beplanting? Kiest u voor tuinbestrating, beplanting, waterpartijen, muurtjes, verhogingen, schuttingen of verlichting? De hoveniers van Heldergroen luisteren naar uw wensen en adviseren u over de vele manieren om uw tuin geheel naar wens vorm te geven. Heldergroen maakt voor u een nieuw tuinontwerp of gebruikt een bestaand ontwerp. Ook het realiseren van een historisch restauratieplan voor uw tuin behoort tot de mogelijkheden.

In een tuinontwerp is een harmonieuze en evenwichtige ruimteverdeling belangrijk, evenals omgevingsfactoren. Een belangrijke vraag is: past het nieuwe tuinontwerp bij uw woning en de omgeving? U wilt tenslotte ook vanuit de woning de wisselende seizoenen zien, voelen, ruiken en ervaren. De hoveniers komen met creatieve ideeën en oplossingen.

Heldergroen adviseert over de keuze van materialen in uw tuin. Denk aan verhardingsmaterialen, soorten bestratingen, waterpartijen in de tuin, tuinbesproeiing of geschikt tuinmeubilair. Het hoveniersbedrijf gebruikt uitsluitend hoogwaardige en natuurlijke materialen, liefst uit de eigen regio. Want wat goed is, hoeft niet van ver te komen. Verder helpen de hoveniers u bij de selectie van bomen, struiken en planten. Hierbij is niet alleen uw smaak belangrijk, maar ook de levensverwachting van de beplanting. De hoveniers letten op de omgeving, de grondsoort, de zonnestand en de windinvloed. Door de jarenlange ervaring weten ze welke planten waar thuis horen en welke eisen ze stellen aan hun leefomgeving. Belangrijk, want u wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van het groen in uw tuin.

Alle budgetten

Een nieuwe tuin hoeft u niet teveel geld te kosten; de hoveniers kunnen met ieder budget uit de voeten. Zo heeft de onderneming een goed oog voor het hergebruik van bestaande beplanting en voorwerpen die u al bezit, zoals een mooie steen. Zo behoudt u elementen waaraan u gehecht bent en bespaart u kosten.

Stappenplan

In de ontwerpfase maakt u uw wensen kenbaar. Hiermee gaat Heldergroen aan de slag. U ontvangt een creatief ontwerp met een beplantingsplan, dit bespreken wij uitvoerig met u. Als u het ontwerp goedkeurt, dan maakt Heldergroen een begroting van de kosten en een tijdschema van de werkzaamheden. Daarna kan het werk in de tuin beginnen.

Heldergroen is een jong, enthousiast en vakbekwaam bedrijf.
Een uitgebreide theoretische opleiding tot hovenier vormt het referentiekader.

Share This